PLATAFORMA e(co) 

Reutilització d’un prototip universitari per esdevenir un espai de trobada, d’intercanvi, noves sinèrgies i transferència de coneixement entre la comunitat i la recerca aplicada al territori, per atendre a les necessitats de les persones i fomentar la Innovació Social”.

 

La Plataforma (e)co representa la “tercera vida” d'una infraestructura que va ser dissenyada i construïda pels estudiants de l'escola d'arquitectura ETSAV dins del marc de la competició universitària Solar Decathlon, celebrada a Madrid l'any 2012. Durant la fase de disseny d'aquesta infraestructura es va considerar com a estratègia principal la seva capacitat d'adaptabilitat futura a noves demandes d'ús. Atès que es tracta d'una estructura totalment desmuntable i removible, la seva implantació en diferents contextos i programes d'activitat és totalment viable.

 

Prolongant la seva vida útil, es pretén amortitzar la inversió i l’energia gris incorporada en tot el seu procés de disseny, execució i muntatge, alhora que generar un Retorn Social, incrementant-ne l’ús i els usuaris potencials.

 

El prototip busca esdevenir un espai de trobada alhora que activador d’un procés de transformació d’un àmbit infrautilitzat però amb un potencial de sociabilitat molt gran al barri.

 

Laboratori Urbà de Producció Col.lectiva